Știm cu toții cât de importante și prezente sunt culorile în viața unei persoane, mai ales a unui copil. Culoarea influențează starea de spirit și poate provoca diverse reacții.

Curcubeul este un simbol al speranței, iubirii, seninului și armoniei.

Din client în colaborator

Eu, Daniela Mâniosu, terapeut ocupațional, certificat ABA, am observat de-a lungul anilor de practică că în viața unui copil există constant curcubeul. L-am regăsit sub diferite forme sugestive: desenat, pictat, construit din obiecte sau plastelină, chiar asociat cu unele persoane importante din viața sa. Atunci când și-a făcut apariția Curcubeul Montessori de la Pagalou în cabinetul meu de terapie ocupațională, întradevăr, nu a reușit să se facă neobservat. A fost o încântare pentru cei mici! Le-a furat imediat privirea și le-a stârnit interesul.

Astăzi am să vă povestesc despre unul din copiii care frecventează „camera curcubeu” așa cum le place lor să-i spună. Se numește A, are 4 ani și este pasionat de colorat și activitatea fizică, are întârzieri în dezvoltare pe mai multe arii de dezvoltare (socializare, autonomie, motor), foarte ambițios și cu o curiozitate intensă nelipsită.

A, mâinile la ochi! Am ceva nou pentru tine astăzi!, propoziția lui preferată.

Wow! Dă-mi să văd, dă-mi să văd!, spune el bulbucându-și ochii, nerezistând mai mult de 5 secunde fără să descopere surpriza.

Imaginați-vă! A început distracția! Culori, zâmbete, texturi, energie, miros de lemn.

A cunoscut prima dată mirosul de lemn, apoi  textura sacului din bumbac în care erau biluțele din lână care i-au furat imediat privirea datorită culorilor plăcute ochiului. Să vă mai spun și faptul că vopselurile folosite sunt pe bază de apă, create din pigmenți naturali, care provin din plante și argile.

 

  • Roșu, galben, verde, mov…!

A început deja sortarea! Fără muncă de convingere? Mi-nu-nat! Fiecare culoare în grămada ei. Distracția continuă cu potrivirea celor 94 de bile în cele 7 secțiuni colorate, 22 roșii, 19 portocalii, 16 galbene, 13 verzi, 11 albastre, 8 mov și 5 roz.

Vă mai las puțin până să aflați ce s-a întâmplat la finalul jocului educativ Curcubeul Montessori și vă povestesc despre ce promovează de fapt Pagalou Toys. Da! Știu că v-ați dat seama, ați simțit! Ei sunt energie, armonie și încântare!

Pe lângă acestea, ei respectă metodele de învățare Montessori și Waldorf. Educația Montessori este construită din concepte complexe și abstracte cu activități și jocuri care implică materiale bazate pe simțul senzorial, concepute pentru a permite copilului să recunoască erori, să-și dezvolte abilități congnitive de bază, imaginația și pentru a explora lumea. Metoda de predare Waldorf dorește să creeze copii cu personalitate care își găsesc sens în propriile lor vieți, dezvoltă abilități în toate aspectele: sport, stare emoțională, imaginație.

Să-l oprim acum pe A din sortat și potrivit, zic! Că de altfel nu și-ar mai lua mâna de pe Curcubeul Montessori Pagalou. Ce credeți? Distracția continuă!
  • A, închide ochii! Joc surpriză!, funcționează tot timpul, i-am stârnit curiozitatea.
  • Ce e? Ce e?
  • Ia o biluță în mână, fără să te uiți și apoi deschide ochii! Voi face și eu același lucru împreună cu tine!
Eu am ales o bilă roșie, iar el verde.
  • Repede! Concurs! Cine adună cele mai multe obiecte de culoarea bilei alese, va alege pe ce melodie vom dansa la finalul orei!

Să vă spun cine a câștigat? Nu cred că este nevoie. Agitație, hohote de râs. Au început să apară în mijlocul camerei fel și fel de obiecte verzi ca printr-o magie. O, da! Magia culorilor. Două mingi verzi, una mare, una mică, o coală de hârtie, un creion, o piesă de lego, un sticker, iar eu, cu mișcările încetinite uimită de rapiditatea lui A, am reușit să adun un pix roșu, o mașină și un cub.

A s-a împrietenit cu Curcubeul Montessori de la Pagalou Toys, iar eu? Eu am pierdut concursul, dar m-am bucurat împreună cu el de câștigul său. Cum altfel când printre strigăte de fericire, se aude un călduros „Nu-i nimic, Dani! Se mai întâmplă!”.

Program

Orar

L – V: 08:00-20:00
S – D: închis